Pic

Mitä jooga on?

Joogan juuret yltävät yli 3000 vuoden taakse Intiaan.

Jooga on itsehoito- ja itsekasvatusmenetelmä, joka sopii kaikille, jotka haluavat huolehtia omasta terveydestään ja henkisestä hyvinvoinnistaan.

Joogan tavoitteita ovat mm. rentoutuminen, virkistyminen, luonnollisen hengityksen kokeminen, keskittymiskyvyn parantuminen, kehon joustavuuden lisääntyminen sekä vireyden ja elämänilon säilyttäminen.

Joogaharjoituksessa keskitytään vahvasti selkään, koska sen kunto vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointiin. Joogan kokonaisvaltainen lähestymistapa sopii myös selkäongelmaiselle. Kun jooganharjoittaja rentoutuu sopivassa asennossa harjoituksen aikana, hän oivaltaa keinot auttaa itse itseään. Useimmat harjoitukset vahvistavat selkää tukevia lihaksia ja parantavat selän toimintaa.

Jooga vie monet myös hiljentymisen, itsensä tutkiskelun ja meditaation tielle. Valinta on jokaisen oma. Vaikka joogaa harrastetaan ryhmissä, se on oikeastaan yksilöharrastus: jokainen tekee harjoitukset itseään varten omien voimiensa ja edellytystensä mukaan. Jooganharjoittaja oppii myös tiedostamaan oman hengityksensä ja tekemään harjoitukset sen rytmissä. Tavoitteena on, että harjoitukset siirtyvät kotiin jokapäiväiseksi tavaksi.